Får ikke kontakt med kona til bortføringssiktet

Politiet har forgjeves forsøkt å få tak i den nye kona til Mansur Mahashev, som er siktet for å ha bortført sine to døtre i Kongsvinger.

Foto: Scanpix
Næringsliv

Den tsjetsjenske 43-åringen er etterlyst internasjonalt etter at døtrene Rajana (6) og Somaja Dudaeva (8) ble bortført. Nå ønsker politiet også å avhøre Mahashevs nye kone, som han har to mindre barn med, men kvinnen er ikke å få tak i.– Det stemmer at hun ikke er avhørt og det er fordi vi ikke får tak i henne. Vi har ingen sikre opplysninger på hvor hun befinner seg, sier politiadvokat Iren Johnsen Dahl i Hedmark politidistrikt til VG.I likhet med situasjonen for de to eldre halvsøstrene, har barnevernet også vært i befatning med disse to barna. I januar skal barnevernet ha mottatt en bekymringsmelding om at barna var utsatt for omsorgssvikt. Som reaksjon på dette, tok moren med barna tilbake til Tsjetsjenia, ifølge en venn av paret. Også faren skal ha vært redd for at barnevernet skulle plassere de to yngste barna i fosterhjem, men skal ha forsøkt å overtale kona til å komme tilbake til Norge. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv