USA sender hangarskip til Persiabukta

USA vil bistå i tilfelle det blir nødvendig med en militær innsats i Irak - samtidig har Iran tilbudt sin hjelp.

hangarskip - Foto: Scanpix
Næringsliv

Iran er åpen for å samarbeide med USA i Irak hvis amerikanerne tar opp kampen med «terrorister» både i Irak og andre steder, sier Irans president Hassan Rouhani– Vi bør alle konfrontere terrorgrupper, både i handling og ord, sa Rouhani under en direktesendt pressekonferanse i Tyrkias hovedstad Ankara lørdag.Iran har nære bånd til regjeringen i Bagdad, og det spekuleres på om det sjiamuslimske prestestyret i Teheran allerede har sendt spesialsoldater til Irak i kampen mot de ytterliggående sunnimuslimene i Den islamske staten i Irak og Levanten (ISIL).USA har ikke svart på lørdagens tilbud fra Iran, men fredag sa en talsperson for Det hvite hus at de ikke har planer om å ha samtaler med Iran om Irak. Det er kun dialogen om Irans atomprogram som står på planen.Fredag sa USAs president Barack Obama at han vurderer alle muligheter for å hjelpe regjeringen i Irak, unntatt å sende bakkestyrker tilbake til landet. De amerikanske styrkene som invaderte Irak i 2003, ble trukket ut i 2011.

Nyheter
Næringsliv