Spanjolen gikk i bakken 95 kilometer fra mål på vei ned stigningen Petit Ballon. Velten så ut til å gå utover Contadors kne. 31-åringen prøvde å fortsette, men måtte gi seg på vei ned fra fjellet Col du Platzerwasel.- Contador krasjet på nedkjøringen av Petit Ballon og skadet kneet sitt. Etter å ha mottatt legebehandling og ny sykkel, var Alberto motivert for å komme seg raskt tilbake i hovedfeltet.- Men lagets forsøk på å bringe Alberto tilbake, var vanskelig på grunn av det kuperte terrenget og den høye farten i feltet. Etter 20 kilometers jakt var han ikke lenger i stand til å trå rundt på pedalene, og han måtte bryte løpet, meddelte Contadors lag, Tinkoff-Saxo, på sine nettsider.Dermed er Tour de Frances to største sammenlagtfavoritter, Contador og Chris Froome (Sky), ut av det tradisjonsrike rittet. Contador lå på niendeplass før mandagens etappe, 4.08 minutter bak lederen Tony Gallopin. Briten Froome ga seg allerede under den femte etappen.Med tidlig Tour-exit er begge sykkelstjernene aktuelle til å delta i Vuelta a España.