5. desember i fjor vedtok et enstemmig Storting å innføre enda en fordel for elbiler. For at flere bedrifter skal kunne velge å tilby elbiler som firmabil be det vedtatt at det skal bli momsfritt å leie(lease) biler, og Finansdepartementet fikk i oppdrag å endre forskriften slik at momsen på leasing av elbiler forsvant, skriver DN.Men Finansdepartementet har ifølge avisen ikke endret forskriften, og nå trekkes Esa inn i bildet.- Vurderingen nå er at det er en risiko for at dette er statsstøtte som kan være konkurransevridende. Det spørsmålet vil ved en notifikasjon bli vurdert av Esa. Dersom fritaket viser seg å utgjøre statsstøtte, vil vi også få vurdert hvorvidt fritaket likevel kan være lovlig, sier advokat Ketil Bøe Moen hos Regjeringsadvokaten til DN.- I dette tilfellet vurderte man at det var såpass stor risiko for at det foreligger elementer av støtte, at det burde notifiseres, men slik at det argumenteres for at fritaket er lovlig etter EØS-retten, legger Bøe Moen til.