Direktøren for FSB, Aleksandr Bortnikov, og Mikhail Fradkov, en tidligere statsminister som nå er leder for utenlandsetterretningen, er blant dem som nå er plassert på EUs sanksjonsliste.Bortnikov og Fradkov er begge medlemmer av Russlands mektige sikkerhetsråd og er dermed involvert i utformingen av politikken som truer Ukraina, ifølge kunngjøringen fra EU.Også på lista er sekretæren i Russlands sikkerhetsråd, Nikolaj Patrusjev, og den tsjetsjenske lederen Ramzan Kadyrov, som EU sier har uttrykt støtte til annekteringen av Krim og separatistopprøret i Ukraina.I tillegg føres 18 organisasjoner opp på listene, blant dem folkerepublikkene Donetsk og Luhansk og flere militsgrupper.De foreløpige beslutningene ble tatt fredag etter at EU trappet opp holdningen mot Russland som følge av nedskytingen av det malaysiske passasjerflyet i forrige uke. (©NTB)