–Hallo? Er det Kaptein Sabeltann? Pappa Even Mjøen må ta frem skuespilleregenskapene i Dyreparkens «Smokkarium», skriver DN.Årsaken er at Kaptein Sabeltann ikke er tilstede, men Norah (3) blir likevel overbevist da pappa får telepatisk kontakt med ham via en sluse hvor barna kan donere smokkene sine slik at kapteinen skal passe på dem.– Hun gråter jo ikke, hvisker mamma Cecilie Antonsen for ikke å bryte magien i det Norah lydig gir fra seg de kjære smokkene.Avisen skriver at det etter smokkeavhendingen bærer ned i Sabeltanns souvenirbutikk hvor det blir påspandert sko, sjørøverhatt og glitrende ringer. Totalinvesteringen for å få Norah til å gi opp smokken: to netter på hotell og tre dager i Dyreparken pluss teaterforestilling med Sabeltann selv.DN har regnet på hvor mye Dyreparken tjener på å kunne tilby norske foreldre et sted å kvitte seg med barnas smokkeavhengighet. Avisen peker på at et i høysesong er det 50–60 barn innom «Smokkariet» hver dag for å avlevere smokkene sine. Med seg har de familien, og mange overnatter på et av Dyreparkens to hoteller. Med bespisning legger en familie på fire igjen cirka 6500 kroner over to dager i Dyreparken og totalt strekker dette seg opp mot 20 millioner kroner i inntekter bare i høysesongen, ifølge regnestykket.– Til mange foreldres trøst har det vært mulig å levere smokken sin til Kaptein Sabeltann, sier kommersiell direktør i Dyreparken Utvikling Reidar Fuglestad til DN.