Storfilmen «Hercules» har i dag premiere på det amerikanske kinolerretet. De norske skuespillerne Aksel Hennie (38), Ingrid Bolsø Berdal (34) og Tobias Santelmann (33) medvirker alle i filmen, skriver DN.I en trailer for filmen på Youtube, skryter hovedrolleinnehaver Dwayne Johnson av både Hennie og Berdal. Johnson kaller Hennie for «en berserk karakter som folk elsker» og sier at Berdal «kicker ass» i rollen som Atlanta. Dette til tross, etter det DN erfarer får de lavere honorar enn amerikanske skuespillere i tilsvarende roller. Avisen peker på at honoraret for en europeisk skuespiller i en birolle i en Hollywood-produksjon ligger på mellom én og syv millioner norske kroner.Aksel Hennie spiller karakteren Tydeus i filmen. Hans agent Martin Braathen i Hobbart & Hobbart vil ikke si hva hans klient får betalt for sin rolle i filmen ut over at det er «godt betalt». Men han bekrefter til DN at europeiske skuespillere tjener mindre enn amerikanske.– Europeiske skuespillere selger ikke amerikanske kinobilletter og tjener stort sett mindre enn sine amerikanske kolleger. Hva de får avhenger av hvor kjente og dyktige de er. Det er klart en forskjell på om det er snakk om Peter Stormare eller en mindre kjent skuespiller, sier Braathen.