- Det er veldig mange som har vurdert varmepumpe som velger å kjøpe nå istedenfor til høsten, for å få med seg litt kjøling i sommer, sier Einar Smidesang i MIBA AS - importør av Mitsubishi Electric varmepumper, til Hegnar.no.Selskapet selger har en markedsandel på 33 prosent og en omsetning på ca. 230 millioner kroner årlig.
Rekordvarm sommer har gjort at overopphetede nordmenn går i anskaffelse av varmepumpe, som også fungerer som aircondition, før planlagt. Det særlig varme soverom som er utløsende faktor.- Vi merker også mange som vil ha aircondition til soverom spesielt. Dette gjelder særlig for primærvalget, men også i øke de grad for sommerhytte, sier Smidesang.Han tror ikke investeringen virker avskrekkende.- Det koster fra 19.000 til 25.000 kroner, litt avhengig av modell, forteller Smidesang og legger til;- De som også kan bruke varmepumpefunksjonen på vinteren, vil dette være en god investering med ca. fire års tilbakebetalingstid.Smidesang forteller at det stort sett er fra juni til august behovet for aircondition er størst, men at enkelte med store vinduer kan ha noe lenger behov.Til tross for kort sesong har nordmenn tydeligvis funnet ut at nå er det nok tropevarme, hvert fall inne.- Det ser ut til at Juli omsetningen kan havne ca. 50 prosent over budsjett! Og det er mest på grunn av aircondition. Det er meget sterkt, sier Smidesang til Hegnar.no.Han forteller at de hittil i juli ligger vi på ca. 1000 anlegg, som utgjør ca. 5 prosent av totalen på 20.000 enheter i år.- Det ser veldig lovende ut, og det er gøy å være en del av den grønne bølgen. Energibesparelse og miljø har høy prioritet hos de fleste, og varmepumper er en viktig del av dette.