I en TV-overført gudstjeneste med 200.000 troende i Caserta ba paven om at naturen måtte beskyttes mot kriminelt misbruk.Til applaus fra tilhørerne sa han at det er nødvendig å ha mot til å si nei til korrupsjon og lovløshet.– Vi vet alle navnene på denne formen for korrupsjon og lovløshet, sa han.Selv om han var mindre eksplisitt enn forrige måned i Calabria da han sa at de som følger mafiaens onde sti, er å betrakte som bannlyst fra kirken, var det likevel ikke tvil om hvem han siktet til i Caserta.Området rundt Napoli burde vært et av de mest fruktbare i Italia på grunn av det vulkanske jordsmonnet.I stedet er det blitt berømt som «ildens land», forurenset gjennom flere tiår av ukontrollert dumping av giftig avfall som har ført til høye nivåer av kreft og andre sykdommer.Samtidig som Caserta befinner seg i det som kalles Dødens triangel med skyhøy dødelighet, er byen også et av kjerneområdene til Camorraen, mafiaen fra Campania, som står bak dumpingen av avfallet som kommer både fra Italia og resten av Europa. (©NTB)