Prisene steg mer enn ventet

Engrosprisene i USA steg mer enn ventet i juni.

A large "Opportunity Made In Detroit" banner is seen on the side of a building in downtown Detroit, Michigan in this January 30, 2013 file photo. Detroit filed the largest-ever municipal bankruptcy in U.S. history on July 18, 2013, marking a new low for a city that was the cradle of the U.S. automotive industry and setting the stage for a costly court battle with creditors. To match story USA-DETROIT/ REUTERS/Rebecca Cook/Files (UNITED STATES - Tags: BUSINESS POLITICS) REBECCA COOK
Næringsliv
Produsentprisindeksen (PPI) steg 0,4 prosent fra mai til juni. Det var ventet en økning på 0,3 prosent. Oppgangen kommer etter et overraskende fall på 0,2 prosent i mai.Kjerne-PPI, uten matvarer og energi, var 0,2 prosent og i tråd med forventningene.Engrosprisene har steget med 1,9 prosent det siste året, ned fra det høyeste siden 2012 i april på 2,1 prosent og 2 prosent i mai. Her var det ventet 1,8 prosent.Konsumindeksen er opp 2,2 prosent det siste året, mot ventet 1,8 prosent.