Tross terrortrusselen, har utenriksministeren så langt ingen planer om å avlyse programmet sitt under olsokdagene på Stiklestad i Nord-Trøndelag fredag og lørdag. Utenriksministeren er årets olsok-profil og holder fredag ettermiddag et foredrag om «Verdier verdt å kjempe for».Da Brende møtte pressen fredag, kommenterte han trusselen mot Norge.– Det vi ser hvis vi tenker litt bredere utenrikspolitisk er at utenrikspolitikk preger det innenrikspolitiske bildet, sa han ifølge .Brende viste til at problemer kommer nærmere i en globalisert verden.– Landet vårt er i en alvorlig situasjon med en terrortrussel som PST mener er troverdig. Det er viktigere for noen gang at vi viser at vi står opp for våre verdier, sa Brende, som har løpende kontakt med hovedstaden fra Trøndelag.– Jeg klarer fint å stille opp fra Trøndelag. Jeg synes det er viktig at programmet på Stiklestad får gå sin gang når så mange frivillige har kommet hit, sier Brende, som er årets Olsokprofil, til .