EU innførte fredag og lørdag en rekke sanksjoner mot Russland. Nå tar president Vladimir Putins regjering til ordet.- Sanksjoner truer det internasjonale sikkerhetssamarbeidet, sier Russland.Uttalelsen kom etter at EU setter opp flere navn på sin liste, og kom til en prinsippavtale om økonomiske sanksjoner. Russland kaller EU og USAs eksisterende sanksjoner ineffektive, kontraproduktive og skadelige for felles interesser, som for eksempel bekjempelse av terrorisme. - Utvidelsen av listen med sanksjoner er et direkte bevis på at EU-landene setter kurs for å nedbemanne samarbeid med Russland når det gjelder internasjonal og regional sikkerhet, heter det i en uttalelse fra det russiske utenriksdepartementet på lørdag, melder Reuters.EU besluttet denne uken å fryse midler og innføre en reiseforbud i ytterligere 15 personer og 18 selskaper eller organisasjoner knyttet til Ukraina konflikten. 72 personer og to energiselskaper på Krim-halvøya er allerede på listen over sanksjoner