Norges Bank har blitt utsatt for lignende angrep før, men det er første gang at nettsidene har blitt satt ut av spill, skriver .Angrepet tirsdag berørte Norges Bank, DNB, Sparebank 1, Nordea, Danske Bank og Storebrand. Det ble meldt at også Storebrand og Skandiabanken var berørt, men disse to selskapene har avkreftet dette.Tirsdag kveld ble også flyselskapene Norwegian, Widerøe og SAS rammet.Angrepet er det første som har rammet så mange store aktører samtidig, mener IT-selskapet Evry, som drifter nettstedene til en rekke av landets største bedrifter.Onsdag formiddag var situasjonen under kontroll og det var ikke kommet noen nye angrep siden tirsdag.DN mottok tirsdag en epost fra en person som hevder å være medlem av nettaktivistgruppen Anonymous Norway. Vedkommende skriver at gruppen sto bak tirsdagens angrep. Opplysningene har ikke latt seg bekrefte, ei heller avsenders identitet. (©NTB)