Hun vil ikke la terrortrusler ødelegge fotballfesten på Ekeberg.Statsministeren brukte noe av dagen på å besøke verdens største fotballturnering. Selv om oppladningen til årets fotballfest har vært noe annerledes enn vanlig, forsikrer Solberg overfor NTB at hun føler seg trygg på Ekebergsletta.– Ja, jeg kjenner meg trygg. Politiet er godt til stede, og arrangørene har satt sikkerhet i høysetet. Vi må ikke la trusler om terror legge en demper på stemningen som over 30.000 barn har kommet hit for å oppleve.Gjennomføringen av årets Norway Cup har foreløpig gått etter planen. Likevel valgte noen lag å trekke seg før turneringen ble sparket i gang.– Alle foreldre må gjøre valg for sine barn. Jeg forstår at man kan bli engstelig. Samtidig ønsker terroristene å skape engstelse og frykt. Det beste vi kan gjøre er å stå sammen og ikke la oss prege av det.Solberg tror de unge på Ekeberg greier å konsentrere seg om det sportslige.– Jeg tror de er opptatt av fotball, ha det gøy og kanskje få seg en kjæreste underveis – akkurat som barn og unge skal gjøre om sommeren, sier Solberg. (©NTB)