Norges Sjakkforbund (NSF) bruker navnet «Magnus Carlsen» for å skaffe sponsorer til forbundet. Nå er tre store avtaler på plass: Se og Hør, Isklar flaskevann og Codan forsikring, skriver DN.– Det er fantastisk at private aktører vil støtte sjakken. Avtalen med Isklar er den største i vår historie, sier markeds- og kommunikasjonssjef Gisle Bjugn, som ble ansatt i forbundet i vinter, for nettopp å skaffe store sponsorer, til DN.Avisen kjenner til at avtalen er verdt rundt en halv million. Se og Hør og Codan forsikring har gått inn med mindre summer, men tilsammen får sjakkforbundet inn cirka en million i sponsorstøtte.– Jeg kan ikke gå ut med summene, men jeg kan si at det er summer norsk sjakk aldri har sett før, sier Bjugn.NB! Lørdag starter første sjakkparti i Tromsø-OL, der 180 nasjoner kjemper mot hverandre. Sponsoravtalene gjelder også utover OL.