De økonomiske forskjellene i New York er «sjokkerende» store, mener David Dyssegaard Kallick ved tenketanken Fiscal Policy Institute i New York, skriver DN.Avisen skriver at den danskgifte forskeren sammen med kolleger har brukt Pikettys metode for å studere utviklingen også på delstats- og bynivå i New York. Tallene baserer seg på ligningstall fra 1980.– Graden av polarisering er bemerkelsesverdig, sjokkerende og et relativt nytt fenomen, sier Kallick.Den rikeste prosenten av befolkningen i New York har siden 1980 tredoblet sin andel av de samlede inntektene i byen. Én prosent tok hjem nesten 40 prosent av lønningsposen i 2012.– Dette er problematisk og neppe bærekraftig på sikt, sier Kallick til DN.I New York er det kun tre stopp på t-banen som skiller luksuriøse Upper East Side og fattige South Bronx i New York, og forskjellene er dramatiske. Mens Upper East Side er USAs rikeste valgdistrikt, er South Bronx det fattigste.