15.000 brorskapsmedlemmer viste sin Hamas-støtte

15.000 medlemmer av Det muslimske brorskap deltok fredag i demonstrasjoner for å oppfordre Hamas til å eskalere sine angrep mot Israel på Gazastripen.

REUTERS/Muhammad Hamed
Næringsliv

Demonstrasjonen ble beskrevet som den største av sitt slag i Jordan på flere år. Mange ungdommer hadde møtt opp i gatene i landets hovedstad ikledd uniformene til Hamas væpnede fløy, mens de ropte «død over Israel».Det muslimske brorskap håper å dra nytte av den antiisraelske stemningen som har kommet som følge av kampene på Gazastripen. Mange av Jordans sju millioner innbyggere er av palestinsk opprinnelse, da mange flyktet til Jordan etter opprettelsen av staten Israel i 1948.Analytikere hevder også at Hamas' popularitet også har økt blant landets ikke-palestinske innbyggere.Det er fortsatt spent stemning på Gazastripen. Israels statsminister Benjamin Netanyahu ga ordre om en «kraftig reaksjon» etter at Hamas brøt våpenhvilen fredag. Samtidig mener Egypt det kun gjenstår få stridsspørsmål i forhandlingene mellom Israel og palestinerne, og krever at partene inngår en umiddelbar våpenhvile.