DNB Markets: - Her kan du tjene penger

Meglerhuset tror tørrbulkmarkedet er bedre enn det ser ut som.

Tørrbulk, illustrasjon. Foto: Finansavisen.
Næringsliv

DNB Markets tror på moderat vekst i tørrbulkflåten og mener fortsatt høy etterspørsel vil bedre utnyttelsesgraden. Ratene burde følge etter, skriver DNB Markets i en oppdatering fredag, ifølge TDN Finans.«Etterspørselsveksten er bekreftet fra deres årlige kull- og jernmalmundersøkelse ettersom vi har snakket med rundt 90 prosent av eksportkapasiteten innenfor kull og jernmalm», skriver meglerhuset.I oppdateringen presiseres det at respondentene generelt sett er mer optimistiske enn DNB Markets.Videre skriver meglerhuset at deres estimater for spot-ratene er ned 20 prosent, men at de fremdeles er 40 prosent over konsensus.Meglerhuset er imidlertid spesielt optimistiske når det kommer til andre halvår 2014 fordi brasiliansk jernmalm er ventet å vokse med 33 prosent fra første til andre halvår.DNB Markets gjentar sin kjøpsanbefaling på Knightsbridge Tankers, Golden Ocean og Diana Shipping, mens D/S Norden oppgraderes til kjøp. Ellers gjentas en hold-anbefaling på Safe Bulkers.