DNB Markets venter lavere prisvekst

DNB Markets venter en nedgang i den årlige kjerneprisveksten.

Fra DNB Markets' meglerbord. Foto: Are Haram, Finansavisen
Næringsliv

På dagens agenda står norske inflasjonstall for juli. DNB Markets venter en nedgang i den årlige kjerneprisveksten fra 2,4 til 2,1 prosent, mens konsensus venter 2,0 prosent. Total inflasjon er ventet ned fra 1,9 til 1,5 prosent (konsensus). «Årsaken til at det er ventet inflasjonsnedgang, er at prisveksten på denne tiden i fjor fikk et overaskende løft. Spesielt overraskende var utviklingen i matvarepriser som steg med 2,4 prosent m/m i juli i fjor. Oppgangen var en følge av prisjusteringer på matvarer som følge av fjorårets jordbruksoppgjør. Vi tror ikke det vil gjenta seg i år. Dette er en viktig årsak til at vi venter at årsveksten vil avta». heter det i dagens morgenrapport fra meglerhuset. 

Nyheter
Næringsliv