Flere fløy til og fra Oslo Lufthavn i juli

Utenlandstrafikken ved Oslo Lufthavn økte med 5,3 prosent fra juli i fjor. Totalt økte trafikken ved OSL med 4,9 prosent.

BA på Oslo lufthavn Gardermoen
Næringsliv

Til sammen reiste 2.357.321 passasjerer til og fra Gardermoen i juli.– Tallene viser at det fortsatt er god etterspørsel i markedet, og at det fine sommerværet i Norge ikke ser ut til å ha påvirket reiselysten i altfor stor grad, sier medierådgiver Lasse André Vangstein ved Oslo Lufthavn.Bergen lufthavn hadde en nedgang i trafikken på 3,7 prosent, mens Stavanger lufthavn hadde en nedgang på 0,2 prosent. Trondheim lufthavn hadde en oppgang på 1,8 prosent, mens Bodø lufthavn slo til med en økning på hele 19,5 prosent i juli.– Den nye SAS-ruten til Stockholm har blitt tatt svært godt imot, noe som har bidratt til en solid økning på utenlandsreisende i juli, forteller lufthavnsjef i Bodø, Inger-Hilde Tobiassen.Også på andre regionale lufthavner som i Ålesund og Svalbard er utenlandstrafikken i vekst, med henholdsvis 12 prosent og 50,5 prosent økning. (©NTB)