Folk i Midt-Norge spiste mest is i juli

Salget av iskrem har økt mest i Midt-Norge i løpet av sommeren. Solskinnsværet får mye av æren for økningen i issalget i juli.

Nå er sommeren kommet og det spises is i solen Solum, Stian Lysberg
Næringsliv

Tall fra iskremprodusentene Diplom-Is og Henning-Olsen viser at Midt-Norge troner på topp i antall liter is som blir konsumert, skriver Adresseavisen.– Midt-Norge hadde den største økningen sist måned. I juli isolert sett hadde Midt-Norge en økning på hele 32 prosent, sier salgs- og markedsdirektør i Diplom-Is, Eirik Kruse til avisa.I Henning-Olsen ser de en forskjell på fem prosentpoeng i økning i issalget i juli i Midt-Norge, sammenlignet med salget på landsbasis.– Mens det på landsbasis har vært en økning på 14 prosent, har det i Midt-Norge vært en økning på 19 prosent hittil i år, sier økonomidirektør i Henning-Olsen, Vibeke Hellesund.Kroneisen – både med sjokolade og jordbær – er bestselgeren hos begge iskremprodusentene. På bunnen av salgslisten for sommeren finner vi spesialiskremer med lavt fett- og sukkerinnhold.I løpet av perioden mai til juli solgte Henning-Olsen AS 11,5 millioner liter is, mens Diplom-Is solgte 6 millioner liter is. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv