- Vi har hatt de samme gode resultatene i mange år. Det går jevnt og trutt, sier styreleder og største eier Ove Eiolf Bruun i Westend Bakerier til Finansavisen.
Selskapet produserer pizzabunner til restauranter og andre storhusholdninger på fabrikken på Rud i Bærum. Blant selskapene på kundelisten er kjeden Peppes Pizza.122 mill. på fem år- Bransjemessig er det veldig bra. Vi har fornøyde kunder og bra produkter, er Bruuns forklaring på pizzasuksessen.Ekspandert i eiendomIfølge regnskapet har selskapet 94 millioner kroner i egenkapital, og ingen langsiktig gjeld. Bruun forteller at de har brukt noe av den finansielle styrken til å satse i eiendom.Saken stod på trykk i Finansavisen fredag!
Å produsere pizzabunner som stables i kartonger og sendes avgårde i stort volum, har vist seg å være en oppskrift på suksess. I fjor omsatte selskapet for over 56 millioner kroner og satte igjen med 23 millioner kroner på bunnlinjen. Det gir en resultatmargin på knallsterke 41 prosent, skriver Finansavisen.Økte finansinntekter bidro til at resultatet før skatt ble høyere enn driftsresultat.Også om man ser de siste fem årene under ett har selskapet levert gullkantede resultater.Driftsinntektene til selskapet falt svakt i noen år etter toppårene 2008 og 2009, hvor de omsatte for 58 millioner kroner, men selskapet har hele veien levert brennhete resultater, skriver Finansavisen.På de siste fem årene har de samlet tjent 122 millioner kroner før skatt, med resultatmarginer som for det meste har ligget godt opp på 40-tallet, og til og med bikket over 50 prosent.Han eier 34 prosent av aksjene i selskapet. I tillegg eier hans kone Grete Bruun og hans sønn Jørn Bruun 33 prosent hver.- Vi har ekspandert i eiendomsmarkedet, og eier blant annet våre egne bygninger, sier han til Finansavisen.Det ble tatt ut 1,5 millioner kroner i utbytte i fjor, mot seks millioner kroner året før. I løpet av de siste fem årene er det totalt tatt ut 28,5 millioner kroner i utbytte.