Herbjørn Hansson doblet inntektene

Herbjørn Hanssons Nordic American Tanker Shipping ser lyspunkter i stortank.

Herbjørn Hansson. Foto: Finanavisen
Næringsliv

Nordic American Tanker Shipping melder om et nettoresultat på minus 16,5 millioner dollar i 2. kvartal 2014, mot minus 31,7 millioner dollar i samme periode i fjor.Resultatet per aksje ble minus 0,19 dollar, mot minus 0,48 dollar i 2. kvartal 2013.Konsensus var ifølge Thomson Financial et resultat på 0,18 dollar, melder TDN Finans.Netto fraktinntekter kom inn på 22,6 millioner dollar, opp fra 10,0 millioner dollar i samme periode i fjor.- Mer balansert marked Styret skriver i rapporten at det sterke vintermarkedet i starten av året avtok i 2. kvartal.- Raffinerivedlikehold og geopolitiske faktorer påvirket våre resultater dette kvartalet — i et svakere vårmarked. Likevel får vi nå nye indikatorer på at en gjeninnhenting kan være på trappene.- 3. kvartal 2014 har startet mer positivt enn 2. kvartal. Rateoppgangen vi har sett i år er et tegn på at markedet for råoljetankere er i ferd med å bli mer balansert, heter det.Styret varsler også om et kontantutbytte på 0,12 dollar per aksje, pluss et in-kind-utbytte på erklærte aksjer i Nordic American Offshore (verdt 0,16 dollar per aksje).Rapporten her.Følg Hegnar.no på Facebook her!