Konkurrent mener First House bør etterforskes av Økokrim

Geelmuyden.Kiese mener konkurrenten First House har brutt straffeloven i Troms Kraft-saken og ber Økokrim etterforske PR-byrået. – Grove påstander, svarer First House.

Partner og daglig leder Per Høiby i First House. Foto: Selskapet
Næringsliv

Geelmuyden.Kiese og selskapets daglige leder i Norge, Andreas Wabø, klaget i juni konkurrenten inn for bransjeorganisasjonen KOMM for brudd på organisasjonens etiske retningslinjer. Byrået hevdet at First House har brutt med det etiske regelverket på en rekke punkter i forbindelse med Troms Kraft-saken, Kina-saken og First Houses henvendelse til organisasjonen OGP (International Association of Oil and Gas Producers) i London, skriver Kampanje .I tillegg til det de skriver er brudd på KOMMs etiske regelverk, åpner Geelmuyden.Kiese for at First House kan ha brutt straffeloven i forbindelse med Troms Kraft-saken.– Når det gjelder insinuasjoner om korrupsjon, er de så grove og grunnløse at vi undrer oss over motivet. Å slenge om seg med slike påstander, er ikke i tråd med god etikk og forretningsskikk, som klageren i andre sammenhenger hevder han er opptatt av, sier administrerende direktør Per Høiby i First House til bransjetidsskriftet.First House har fått utsatt svarfrist til 1. september, og klagen behandles derfor først på KOMMs neste styremøte i midten av september. (©NTB)