Listeria-utbrudd i Danmark – sjekk kjøleskapet ditt

Mattilsynet anbefaler nordmenn som har kjøpt mat i Danmark i det siste om å gå igjennom kjøleskapet sitt i jakt på listeriabakterien som så langt trolig har tatt tolv liv.

Næringsliv

– Vi ber alle som har handlet mat i Danmark i det siste om å følge nøye med på informasjonen fra danskene. Ta gjerne en titt i kjøleskapet og se om du har noen kjøttprodukter du har handlet i Danmark, sier Turid Berglund, seniorrådgiver i Mattilsynet.Smittekilden er trolig et kjøttpålegg. Danskene har så langt ikke funnet nøyaktig hvilket produkt det er snakk om, men mistanken rettes mot sylte, eller rullepølse på dansk, fra Jørn A. Rullepølser A/S i Hedehusene.– Har du en slik pakke, ber vi deg kaste denne. Vi har ingen grunn til å mistenke andre danske matvarer solgt i Norge, forteller Berglund.Mattilsynet venter nå på bekreftet informasjon fra Danmark om hvor produktene er solgt, og om de kan ha blitt distribuert til Norge. (©NTB)