Listhaug vil ha færre søkkrike kjøpmenn

Rema-direktør Ole Robert Reitan avviste at det er hans skyld at maten i Norge er blitt 3,2 prosent dyrere da han møtte landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp) onsdag.

Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix.
Næringsliv

Landbruksministeren har innkalt de store dagligvarekjedene til sitt kontor fredag for å få dem til å svare på hvordan og hvorfor maten i Norge har blitt 3,2 prosent dyrere etter sommerens prishopp. Reitan og Listhaug varmet opp til den diskusjonen da de møttes til debatt i Arendalsuka onsdag.– Vi skal gå dette etter i sømmene, for vi mener norske forbrukere betaler for mye for varene. Og når noen av de rikeste i Norge er innenfor matbransjen, da er det grunn til å stille spørsmål. Jeg snakker ikke bare Reitan som er eier, men også en rekke lokale kjøpmenn rundt om i landet som tjener seg søkkrike, sa Listhaug i den TV-sendte debatten.Reitan avviste at Rema 1000 kan lastes for prishoppet. Ifølge ham, har butikkens priser samlet økt med 1 prosent i løpet av dette året, helt i takt med prisøkningen på varene inn i butikken.– Jeg har tre prosent i resultat, og det er akkurat det samme i dag som for 20 år siden. Så du må lete etter forklaringen på dette prishoppet andre steder, sa Reitan. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv