Opptrapping av lærerstreiken

Utdanningsforbundet trapper opp streiken med virkning fra torsdag.

Foto: Scanpix
Næringsliv

Da vil ytterligere 2.200 lærere bli tatt ut, i tillegg til de 5.500 som allerede er i streik.Lærerstreiken vil slå inn med full effekt fra mandag og skjerpes utover i uken. Siste maratonrunde hos Riksmekleren kollapset, og tusenvis av elever og foreldre må belage seg på uvanlige dager til uken. Også lærere i barneskolen blir rammet i neste uttaksrunde.Stemningen hos partene var noe avventende fredag morgen etter at den intense meklingsrunden over fire dager brøt sammen kvelden før. Ingen nye møter var avtalt, men allerede ved 15-tiden kom meldingen om en utvidelse av konflikten.Forhandlingsleder i KS, Per Kristian Sundnes, sier til NTB at han fortsatt ikke oppfatter situasjonen slik at det er KS' tur til å legge ytterligere forslag på bordet.Kan fortsatt avverges– Begge parter har kommet med det de har. Det kan se ut som om vi går mot bred skolestart mandag med 5.500 lærere i streik. Men det er fortsatt mulig å avverge at tusenvis av elever og foreldre blir rammet, sier Sundnes.Han synes påstanden fra Utdanningsforbundet om at KS ikke skjønner alvoret og ikke har beveget seg, faller på sin egen urimelighet.Utdanningsforbundets leder Ragnhild Lied sier at grunnlaget for en avtale ikke var der kvelden før og at streiken dermed går sin gang.– Vi prøvde og prøvde, men kom ingen vei, sier forbundslederen.Arbeidskonflikten startet forsiktig midt i sommerferien med 36 streikende lærere ved en skole i Bergen. Så ble det mer alvor 11. august, da 5.500 lærere med gule vester og streikemateriell ble sendt til skoleporten og ut på stands. Fredag kom varselet om ytterligere 2.200 med virkning fire dager senere.