Politiet kobler albansk narkoliga til malerbransjen

Ni personer er pågrepet i en narkosak der det er tatt beslag i 16 kilo kokain og 90 kilo hasj. Politiet kobler dem til malerbransjen og mener det dreier seg om en albansk narkoliga.

Foto: Sara Johannessen / SCANPIX.
Næringsliv

– Jeg er ikke overrasket over at det er sammenfall i persongalleri i en narkotikasak og personer vi etterforsker knyttet til arbeidskriminalitet. Vi har tidlig i vår etterforskning sett at det er et stort, svart utbytte fra svart arbeid som hvitvaskes gjennom fiktive firmaer, sier politiadvokat Andreas Meeg-Bentzen i Oslo politidistrikt til Aftenposten.En 39 år gammel albansk mann er tiltalt for heleri av 7 millioner kroner i et malernettverk som blant annet skal ha pusset opp Skattedirektoratets kontorer. Samme mann er siktet i narkosaken der politiet har tatt beslag i 16 kilo kokain og 90 kilo hasj. Kripos knytter ham til flere kriminelle albanske nettverk i malerbransjen.– Dette er et stort beslag, og det er ingen tvil om at vi i denne saken også berører grenseområdene mellom hvit og svart økonomi, sier politiadvokat Richard Beck Pedersen i Kripos.Ifølge politiet er 39-åringen del av et nettverk der det fra før foreligger dommer, tiltaler og en rekke siktelser. De fleste av de ni som til nå er pågrepet i narkosaken, har albansk bakgrunn. Seksjon for organisert kriminalitet i Kripos er ansvarlig for opprulling av saken, og etterforskningen kommer trolig også til å innebære etterforskning over landegrensene, blant annet i Albania, skriver avisen. (©NTB)