Arbeidstilsynet var på tilsyn hos lakseoppdrettsselskapet Salmar i juni. Ifølge DN varsler tilsynet at det vurderer å ilegge den pålegg for flere forhold. Ifølge rapporten har 11 ansatte luftveisplager, eller andre helseplager, som med stor sannsynlighet kan spores tilbake til jobben deres – 11 av rundt 500 ansatte er ikke så mange, men at ansatte får luftveisplager er et økende problem i næringen, og vi råder nå næringen til å se på problemet sammen og samarbeide om å løse det, sier senioringeniør Anne Marit Kjelbergnes i Arbeidstilsynet til avisen.Salmar-sjef Leif Inge Nordhammer sier at en del personer er allergiske mot fisk.- Det oppdager man kanskje ikke før man jobber med fisk. Hvis det ikke er mulig å omplassere dem blir det vanskelig å jobbe hos oss, sånn er det bare. Jeg ønsker ikke å si noe mer om enkeltheter i brevet fra Arbeidstilsynet før vi har sendt vår vurdering og våre korrektiver tilbake, sier Nordhammer til DN.