Satser 100 millioner på pizzasalg i Norge

En islending, en danske og et knippe norske investorer vil selge pizza for en halv milliard i Norge.

Næringsliv

Det siste året har den islandske gründeren Birger Bieltvedt lagt en slagplan for å kapre en del av det norske pizzamarkedet på over en milliard kroner, skriver Finansavisen i dag.Med seg på laget har han danske Michael Rask, som er daglig leder i Norge, samt flere lokale investorer som ønsker å heve pizzaeksponeringen.Bieltvedt som har løftet amerikanske Dominos markedsandel på Island fra 40- til 70 prosent, sikter mot en omsetning på 500 millioner fordelt på rundt 50 franchise utsalgssteder i Norge. Overskudd om tre år?- Det blir helt feil å sammenligne vårt konsept med Pizza Hut eller Peppes Pizza. Det er mange ting vi gjør annerledes. Vi betaler ikke for dyre lokaler, og vi er ikke en restaurant der folk sitter ned. I så tilfelle blir det mer riktig å trekke parallellen til Pizzabakeren, sier Bieltvedt til avisen.Han kalkulerer med en splitt på 50/50 av hjemkjøring og take-away når de sender de første velsmakende melringene ut av butikken i august.Bieltvedt er tydelig på at de ikke undervurderer konkurransen i Norge, men at deres konsept og strategi er noe «annet» og nytt for det norske markedet.Flere nyheter Her bestemmer kvinnene - selger sjokolade for milliarder Elendige tyske nøkkeltall Her åpner Starbucks sin nye kaffebar i Oslo

Nyheter
Næringsliv