1.100 avisbud kan tas ut i streik

Onsdag risikerer du å ikke få avisen, med mindre det blir enighet mellom Mediebedriftenes Landsforening (MBL) og Norsk Transportarbeiderforbund (NTF).

Næringsliv

NTF vil ta ut 1.100 avisbud i 24 distribusjonsselskaper i strek, dersom partene ikke blir enige hos Riksmekleren innen fristen midnatt natt til onsdag.– Avisbud ligger langt bak lønnsnivået til nesten alle grupper av arbeidstakere. Vårt mål for meklingen er å minske dette kolossale lønnsgapet noe, samt at avisbudene skal få betalt for all kjøring de gjør når de distribuerer aviser, sier forhandlingsleder for NTF Sissel Karlsen.MBLs forhandlingsleder Terje Hovet sier avisenes økonomi gjør det vanskelig å gi mye i forhandlingene.– Tatt i betraktning den krevende tiden bransjen befinner seg i er vi selvsagt opptatt av at oppgjøret ikke må bli for dyrt, sier han.– Vi hadde krevende runder i mai, men samtidig et godt klima under samtalene. Dette danner grunnlag for å komme fram til en løsning som kan fungere for begge parter, fortsetter Hovet. (©NTB)