113 Rema-kjøpmenn gikk med underskudd i fjor

Regnskapet til 113 av de 443 Rema-butikkene som Adresseavisen har undersøkt, viser underskudd i fjor. Ombygging er hovedårsaken.

Illsutrasjon: Rema-butikk. Foto: Morten F. Holm / SCANPIX.
Næringsliv

Avisen har sett på fjorårets regnskap for 443 av 528 norske Rema-butikker. Av disse gikk rundt 26 prosent, 113 kjøpmenn, med underskudd.Administrerende direktør Ole Robert Reitan i Rema 1000 sier det er tre årsaker til tallene.–Vi har for det første knallhard konkurranse på hvert et nes i dette landet, og der nye konkurrenter kommer til, blir omsetningen fordelt mer i en overgangsperiode. Vi har bygget om alle butikkene til ny modell i 2013 og hatt store kostnader forbundet med det. I tillegg har ny modell, med mye mer ferskvare og frukt, betydd en del tilpasninger blant annet i innkjøp og økt arbeidsmengde, sier han.I Trøndelag gikk 19 av 54 Rema-butikker i minus i fjor. Også her er ombygging hovedforklaringen, men for enkelte har driften vært for dårlig.–For å lykkes som Rema-kjøpmann må du vie livet til hardt arbeid og jobbe opptil 90 til 100 timer i uka. De fleste lykkes, men det er også mulig å ikke lykkes, sier Brynjar Hovstein, regiondirektør for Rema 1000 i Trøndelag, region Midt-Norge.