Bagatelle stenger dørene - har tapt 44 mill. kroner

Gourmetrestauranten Bagatelle klarte seg ikke uten sin tidligere sjefkokk Eyvind Hellstrøm, og nå stenges dørene, skriver DN.

Christen Sveaas. Foto: Finansavisen
Næringsliv

- Det har vært investert mye med hjertet når det gjelder Bagatelle, så dette er veldig trist, skriver milliardær Christen Sveaas i en epost til avisen.Sist uke leverte restauranten sitt sjette strake regnskap med underskudd, og de siste årene har Bagatelle tapt rundt 10 millioner kroner årlig.- Vi har tapt noen titall millioner de siste årene og må bare ta inn over oss at dette har vi ikke fått til, konstaterer Christen Sveaas, som eier Bagatelle gjennom sitt investeringsselskap Kistefos, til DN.Sveaas har tilsammen tapt over 44 millioner kroner på driften av gourmetrestauranten siden han gikk inn og reddet stamstedet etter store tap i 1996. Eyvind Hellstrøm sa opp jobben som kjøkkensjef i desember 2009 etter uoverenstemmelser med Sveeas. Alle de ansatte fulgte med ham ut, og Bagatelle holdt deretter stengt i hele 2010.- Restauranten var vel egentlig over i 2009. Jeg er ikke overrasket. Det er overraskende at de har holdt på så lenge som de har, det er grenser for hvor mange millioner selv en milliardær vil tape, sier Hellstrøm til DN.Se sommerintervjuet med Christen Sveaas på HegnarTV Se regnskapet her!