Bloomberg tilbake som sjef for Bloomberg

New Yorks tidligere ordfører Michael Bloomberg blir igjen sjef for selskapet Bloomberg L.P., som han selv grunnla på 1980-tallet.

New York-borgermester Michael Bloomberg. AP Photo
Næringsliv

Selskapet opplyser at Bloomberg (72) overtar roret når administrerende direktør Daniel Doctoroff går av ved årsskiftet.I en uttalelse sier 72-åringen at han hadde håpet at Doctoroff ville fortsette som toppsjef, men at han er blitt mer involvert i driften av selskapet den siste tiden. Det skal være Doctoroff som har tatt initiativ til lederskiftet.Bloomberg L.P. leverer programvare til finansselskaper. I tillegg driver selskapet nyhetsbyrået Bloomberg News, et TV-selskap, en radiostasjon, flere nettsider og tre tidsskrifter.Storparten av aksjene i selskapet eies av Michael Bloomberg. Han var ordfører i New York fra 2002 og fram til i fjor. (©NTB)