Fire av ti elever fikk Lånekassen-støtte

Nesten fire av ti elever på videregående skole fikk i fjor i gjennomsnitt 16.400 kroner i støtte fra Lånekassen.

Publisert 13. sep. 2014 kl. 06.33
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 177 ord
Foto: Scanpix
Staten brukte i fjor rundt 1,1 milliarder kroner på ordningen som er ment å utjevne økonomiske forskjeller, skriver .Ordningen ble innført fra og med skoleåret 2003-2004 under Bondevik II-regjeringen.– Vi er i gang med å se på ordningen. Det var jo i utgangspunktet en ordning for dem med aller svakest økonomi, sier utdanningsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).Han mener to politiske satsinger har kommet oppå hverandre fordi den forrige borgerlige regjeringen ikke ønsket å innføre gratis lærebøker, mens de rødgrønne som overtok, innførte gratis skolebøker samtidig som stipendordningen besto.Grunnstipendet er ment å utjevne økonomiske forskjeller og delvis dekke nødvendig utgifter for elevene. Foreldrenes inntekt, antall barn i familien og hvorvidt eleven bor sammen med en eller to foreldre, er med på å bestemme hvem som har rett på stipendet.Daværende kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) satte i fjor i gang en evaluering av ordningen for å finne ut om behovsprøvingen treffer slik den skal. Samtidig ble inntektsgrensene senket og bevilgningen til ordningen redusert med 80 millioner med mål om at færre skulle få stipendet i år enn i fjor. (©NTB)