Har tjent 120 millioner kroner på Pondus

Tegneserien «Pondus» har gjort skaperne søkkrike.

Tegneserien Podus. Faksimile fra Google Bilder
Næringsliv

Pondus-skaper Frode Øverli (46) og agent Håkon Strand (44) har tjent seg søkkrike med tegneserien «Pondus». Selskapet deres har siden 2007 hatt et overskudd på 120 millioner kroner, skriver DN.- Vi hadde ingen drømmer eller håp om at det skulle gå så bra, sier Håkon Strand til avisen.«Pondus»-eventyret startet i 1997 da Øverli fikk en prøveavtale med Dagbladet om å lage en daglig tegneseriestripe.- Det var første gang på 25 år at en riksavis tok inn en ny norsk stripe, noe som ble ansett for å være nesten umulig å få til. Til vår store overraskelse gikk det bra, sier Strand.Strand & Øverli har de siste syv årene hatt et resultat før skatt 120 millioner kroner.- «Pondus» blir distribuert i 125 aviser, blader og nettsteder. Vi har vokst kraftig gjennom de siste årene, og «Pondus» har dratt med seg en hel generasjon norske tegneserieskapere inn i norske aviser. Det samme har skjedd på bladmarkedet. Tegneseriemarkedet var tidligere totalt dominert av amerikanske tegneserier, men nå er det norske tegneserier som har overtatt butikkhyllene, sier Strand til DN.