Høies helsereform møter kritikk

Sju av ti høringsinstanser går imot helseminister Bent Høies (H) foreslåtte helsereform med fritt behandlingsvalg.

Publisert 14. sep. 2014 kl. 06.57
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 193 ord
Bent Høie (H). Foto: Scanpix
Men Helse- og omsorgsdepartementet står fast på at reformen skal gjennomføres.De fire regionale helseforetakene er blant høringsinstansene, og tre av dem vil ikke ha reformen, melder .– Vi frykter feil fordeling av legeressurser og kompetanse i landet, og dermed ulikheter i tilbudet. Og vi synes det blir vanskelig å styre økonomien, sier administrerende direktør Peder Olsen i Helse Sør – Øst.Helsereformen har som mål å kutte i helsekøene ved økt bruk av private tilbydere. Departementet sier de visste høringen ville skape debatt, men står fast ved forslaget.– Denne reformen regner vi med å få på plass, sier statssekretær Anne Grethe Erlandsen (H) i Helse- og omsorgsdepartementet. Hun trekker fram tre grunner til at den bør gjennomføres:– Det ene er at pasientene får en mulighet til valg der det er aktuelt. Det andre, som kanskje er det viktigste, er at vi får mulighet til å behandle flere, for i dag er det begrensninger på hvor mange de får lov å behandle, det er en av årsakene til køene. For det tredje skal vi bruke avtaler med dem som kan gi oss tjenester i tillegg, vi skal bruke anbud i større grad, sier hun. (©NTB)