Lærerne tilbake på jobb tirsdag

Partene i lærerstreiken er enige om en løsning på det omstridte punktet om arbeidstid. Dermed avsluttes streiken.

Næringsliv

Direktesendingen fra pressekonferansen ble avsluttet kl. 09:08.Partene i konflikten har innkalt til en pressekonferanse mandag morgen klokka 8.30.Lærernes arbeidstid har vært stridens kjerne. Ifølge Skolenes Landsforbund (SL) har KS gitt seg på dette punktet, og forbundet avbryter nå streiken.– Avtalen som ligger på bordet nå er betydelig bedre enn den vi sa nei til i mai, spesielt på arbeidstid hvor KS har blitt tvunget til retrett. Vi er likevel ikke helt fornøyd og mener at avtalen er dårligere på noen punkter målt opp mot dagens avtale, sier forbundsleder Anne Finborud.Dagens avtale om arbeidstid blir videreført i ett år og ny avtale innebærer ikke mer bunden tid, uten enighet lokalt, ifølge Finborud.Et flertall i SLs forbundsstyre har sagt ja til avtalen, som nå vil bli sendt ut på uravstemning til medlemmene.TilbakefallsordningLøsningen i konflikten skal gå ut på at dersom partene på en skole ikke blir enige om arbeidstid, skal saken gå videre i et system med mekling i fylkeskommunene eller kommunen. Dersom man heller ikke blir enige der, så er det såkalt tilbakefallsordning, altså dagens ordning, som gjelder.– Denne konflikten har med all tydelighet vist at KS ikke har den nødvendige kompetanse på skole. Nå må kommunene som skoleeiere lytte til lærerne lokalt og bidra til å bygge opp den tilliten KS har bygd ned, sier Finborud.Over 100.000 rammetPartene i lærerkonflikten satt sammen til seint natt til mandag, før diskusjonene fortsatte i delegasjonene, får NTB opplyst.Over 100.000 elever ved mer enn 200 skoler har vært rammet av streiken. (©NTB)Lærerne regner med å ta opp igjen undervisningen fra tirsdag.