Milliardarving droppet aksjemegling for å starte kafé

Milliardarving Anders Wilhelmsen sluttet i finansjobben for å bli kaffegründer sammen med tre kompiser.

Næringsliv

- Jeg har alltid hatt lyst til å starte noe eget. Finanskarrieren har hele tiden vært ment som et springbrett til noe annet, sier Anders Wilhelmsen til DN.Han har hektiske dager. I tillegg til å fullføre en Master of Business Administration (MBA) ved den franske eliteskolen INSEAD skal han erobre det britiske kaffemarkedet med bedriften Black Sheep Coffee. Avisen skriver at det er snart ett år siden han sluttet i finansjobben for å satse på kaffemarkedet.- Selv om det er skummelt å si fra seg en ettertraktet jobb, har jeg ikke angret et sekund. Livet er for kort til å bli værende i stillinger man ikke finner hundre prosent tilfredsstillende, sier Wilhelmsen til DN.Anders Wilhelmsen er sønn av skipsreder Anders C. Wilhelmsen, og sammen med tre søsken er han medeier i holdingselskapet Watrium, som forvalter store verdier innen offshore, cruise, eiendom og shipping. Avisen skriver at Wilhelmsen Jr. understreker at Black Sheep Coffee drives helt på siden av den øvrige familiebedriften. For å finansiere oppstarten har kompisene både brukt sparepenger og tatt opp et privat lån som dekker husleie og mat i ett år.- Vi jobber knallhardt for å klare oss i en krevende oppstartsfase, sier han til avisen.