New Zealands rikeste kjøper norsk skip

New Zealands rikeste mann sjøsatte i helgen en luksusyacht på 107 meter fra Kleven-verftet i Ulsteinvik.

Næringsliv

Kjøper av luksusyachten er Graeme og Robyn Hart frå Auckland, New Zealand, skriver DN.Med dette håper Kleven Verft, som vanligvis leverer spesialfartøyer til olje- og fiskebransjen, å kapre et nytt marked innen luksussegmentet.59-årige Greame Hart regnes som New Zealands rikeste person, med en personlig formue på oppimot 50 milliarder kroner.- Dette er et svært spennende prosjekt for oss. Vi har vært rundt på verftet og ombord i fartøyet, og jeg er svært godt fornøyd med Kleven Verft og det arbeidet som har blitt gjort her så langt, sier Graeme Hart til Vikebladet.– Prosjektet viser at vi også kan levere innen dette helt spesielle markedet. Det er spennende tider, sier Ståle Rasmussen, konsernsjef i Kleven i en pressemelding.