Novair: Deler av dekket løsnet

Charterselskapet Novair opplyser at flyet ikke punkterte, men at deler av dekket løsnet og traff vingen da flyet på vei til Chania måtte snu og nødlande på Gardermoen søndag.

Næringsliv

Under flyets avgang oppfattet besetningen en lyd som førte til mistanke om eventuell skade på flyets hjul, opplyser selskapet. Besetningen kontaktet derfor flytårnet og ba dem sjekke rullebanen for tegn på dekkskader. Det ble da funnet materiale fra dekkets slitebane, og lyden som besetningen hadde hørt, kom fra deler som løsnet og traff flyvingen.– I samråd med teknisk personale avgjorde besetningen at dekket med stor sannsynlighet ville tåle belastningen under landing, skriver Novair.Etter landingen på Gardermoen måtte passasjerene vente om bord til redningstjenesten hadde undersøkt flyet. Teknikere bekreftet at det ikke var de bærende strukturene i dekket som var ødelagt, og at dekket dermed ikke hadde en nedsatt lastebærende funksjon.Selskapet vet ikke om skaden skyldes slitasje eller andre forhold, men opplyser at det nå vil bli gjort en utredning om hendelsen.Novair skriver videre at de forstår at det som skjedde ble oppfattet dramatisk.– Men i situasjoner som disse, selv ved minimal risiko, reagerer alltid besetningen ut fra en mulig nødsituasjon, forklarer selskapet. (©NTB)