Østfoldbanen stengt til torsdag

Togene på Østfoldbanen er i gang igjen. Ryddearbeidet fra kornlekkasjen i Vestby tok tid (oppdatert).

nsb
Næringsliv

Siste: Togene på Østfoldbanen går torsdag morgen som normalt. NSB opplyser at togtrafikken er i gang på strekningen Ås-Moss. Ifølge Jernbaneverket må passasjerene fortsatt regne med noen forsinkelserTidligereOm lag 600 tonn korn rant ut da en silo i Vestby i Akershus revnet onsdag morgen. Store mengder korn dekket jernbanelinjen som går forbi stedet, og togene måtte innstilles.Politiet i Follo opplyste onsdag ettermiddag at sikringsarbeidet pågår og at selve opprydningen ennå ikke har startet. Tidsperspektivet er uvisst, tvitret politiet.Jernbaneverket bekreftet at togpassasjerene må belage seg på å ta buss – i hvert fall ut dagen onsdag.– Vi avventer beskjed fra politiet. Vi har sikkerhetsmannskap på stedet for å se til at ryddingen går forsvarlig for seg, sier pressevakt Ragnhild Aagesen til NTB.– Togene kan være i gang igjen torsdag morgen, men vi er ikke sikre. Rydningsarbeidet er i gang, men vi vet heller ikke om de kommer i mål, understreker hun.Sikrer siloeneDet er ikke kjent hvordan det gikk til at kornsiloen i Mølleveien i Vestby plutselig begynte å lekke. Ingen ble skadd i uhellet, men om lag 600 tonn mathvete fosset ut.Tre tog kjørte forbi stedet etter at siloen begynte å lekke. To tog i retning Oslo og et tog fra Oslo mot Halden passerte mens kornet strømmet ut.– På det tidspunktet var det nesten ikke korn på sporet og vi hadde heller ikke fått beskjed fra politiet om å stanse trafikken. Det ble ansett som forsvarlig å kjøre, sier Aagesen fra Jernbaneverket.NSB satte inn buss på strekningen, men hadde problemer med kapasiteten. NSB var gjennom dagen i kontakt med busselskaper for å skaffe nok busser til å ta seg av ettermiddagsrushet.– Forhåpentligvis vil Østfoldbanen åpne igjen torsdag morgen, men det må påregnes innstillinger og noe forsinkelser, sier pressevakt Erik Lødding i NSB.Han anbefaler passasjerer å møte opp som normalt og følge med på nettsidene til NSB.– Vi skal prøve å få passasjerene fram på et vis, enten det er med buss eller tog, sier han til NTB. (©NTB)