Politiet vil ikke ta noen sjanser på Geilo

Politiet opprettholder sikkerhetssonen rundt ulykkesstedet på Geilo. Arbeidet pågår nå for fullt for å sikre området og finne årsaken til eksplosjonen.

Næringsliv

Politiet er nå inne i en opprydnings- og etterforskningsfase, opplyser operasjonsleder Lars Fallang i Nordre Buskerud politidistrikt.I frykt for nye eksplosjoner opprettet politiet en sikkerhetssone med en radius på 400 meter rundt ulykkesstedet kort tid etter ulykken. Denne vil bli opprettholdt inntil videre, mens kriminalteknikere og bombehunder arbeider på stedet utover dagen torsdag. Natt til torsdag holdt Sivilforsvaret og Røde Kors vakt.– Her kan vi ikke ta noen sjanser, sier Fallang til NTB.Ifølge ham må politiet holde muligheten åpen for at det fortsatt kan være udetonerte eksplosiver på stedet.Vei og jernbane fortsatt stengtDet er uklart når Bergensbanen og riksvei 7 kan åpne igjen etter sprengningsulykken tidlig onsdag ettermiddag.– Når vi får beskjed om at det er trygt å gå inn og rydde området, gjør vi det. Da vil vi vite mer om når det vil være mulig å åpne veien igjen, sier Lars Helge Rasch, kommunikasjonssjef i Statens vegvesen, region sør.Også Jernbaneverket venter på beskjed fra politiet.Tre personer omkom i sprengningsulykken. To personer ble lettere skadd. Én av de døde ble først meldt savnet etter ulykken, men i 19.30-tiden opplyste Nordre Buskerud politidistrikt at vedkommende var omkommet.To av de omkomne er nordmenn som jobbet for entreprenørselskapet T. Engene AS, bekrefter selskapet. Politiet har vært tilbakeholdne med å gi opplysninger om de døde. (©NTB)