– Skal ikke være mulig

Næringsminister Monica Mæland er overrasket over NHOs motstand mot forenklinger av anskaffelsesreglene.

Monica Mæland. Foto: Scanpix
Næringsliv

-  Tiden er inne for en overhaling som kjennes, sier næringsminister Monica Mæland til DN.Det offentlige handlet for 408 milliarder kroner ifjor, og er en attraktiv og langsiktig partner for næringslivet.– Da er det uholdbart at reglene oppleves som rigide og fullstendig uforståelige av både oppdragsgiverne og næringslivet. Vi er blitt mer katolske enn paven og går glipp av innovative tilbud fordi bedrifter ikke orker å levere, eller de blir diskvalifisert på formalia, sier Mæland.I DN lørdag fortalte Kjersti Kleven hvordan Kleven Verft ikke fikk vurdert et tilbud på en kontrakt til 1,4 milliarder kroner fordi det hadde glemt prosjektnummeret på konvolutten.– Slikt skal ikke være mulig. Likevel skjer det hele tiden, og da forstår man hvordan det offentlige kan skusle bort minst 40 milliarder kroner i året på anskaffelsesregimet, sier næringsministeren til avisen.