Slutt på høye oljelønninger

Lønningene i oljebransjen er de høyeste i landet, men nå varsler økonom magre lønnstillegg framover.

Foto: Anette Westgard/Statoil. Hentet fra Det norskes hjemmesider.
Næringsliv

De største bedriftene i oljesektoren fikk i år et lønnsoppgjør på rundt 3 prosent, noe som er langt fra lønnspåleggene på 5,4 prosent i fjor, skriver Stavanger Aftenblad.– Det blir magre lønnstillegg i 2014 i sammenlignet med klondyke de siste årene. Vi ser tydelige signal på at noe er på gang, og det passer med det vi hører fra bransjen, sier sjeføkonom Terje Strøm i utredningsbyrået NyAnalyse.Han får støtte fra klubbleder Christopher Birknes i Industri Energi i BP.– Bransjen er i en situasjon med mange permitteringer og flere oppsigelser. Da vil det ikke være bra for oss å skrike om 5 prosent lønnsøkning, sier Birknes.Ifølge analytiker Terje Strøm må oljesjefene også belage seg på mindre lønnsvekst framover. Oljesjefenes lønnsvekst var i 2013 på over 20 prosent, men Strøm tror også de må ned på 3– 5 prosents vekst i 2014.– Det må de dersom de skal få med seg fotfolket, fagarbeiderne i bransjen, sier han. (©NTB)