Snøhetta: - Det er en veldig lettelse

Verdens største oljeselskap Saudi-Aramco har trukket reklamasjonskrav mot Snøhetta.

Khalid A. Al Falih. Foto: AP Photo/Anja Niedringhaus.
Næringsliv

Snøhetta har klart å kvitte seg med et reklamasjonskrav på 33 millioner, som truet med å velte arkitektkontoret, skriver DN.Det var verdens største oljeselskap Saudi-Aramco som kom med reklamasjonskravet i forbindelse med designet og oppføringen av et stort kulturhus i Saudi-Arabia.Etter skytteldiplomati mellom Norge og Saudi-Arabia har Saudi-Aramco trukket sitt kravet. – Vi klarte å få en forståelse for hva som var begges felles mål, nemlig å få fullført bygget. Vi diskuterte om reklamasjonene er reelle, og forsøkte å finne løsninger. For fire uker siden ble vi enige om en felles forståelse med Saudi Aramco som resulterte i at kravet mot Snøhetta ble frafalt, sier Snøhettas styreformann Dag Møller til avisen.– Det er en veldig lettelse. Det har kostet tid for meg og alle i ledelsen. På tross av dette har ting gått som normalt, sier Kjetil Trædal Thorsen, grunnlegger og direktør i Snøhetta.