– Som å delta i en skjønnhetskonkurranse hvor dommerne er blinde og svaksynte

– Hadde Franz Kafka vært i live hadde han skrevet «Prosessen 2» med handling fra norske offentlige anbudsprosesser. Deltagere i slike konkurranser vet sjelden hva som treffer dem, sier Hans Geelmuyden.

Hans Geelmuyden - Foto - Finansavisen
Næringsliv

Særnorske anskaffelsesregler skulle sørge for lat det ble lettere for små og mellomstore bedrifter å delta i offentlige konkurranser, men i stedet skremmes mange fra å delta. Hans Geelmuyden i kommunikasjonsbyrået Geelmuyden.Kiese sier til DN at han ikke har deltatt i en offentlig anbudskonkurranse på tre år.– Det kan koste oss 250.000 kroner å levere tilbud på en offentlig kontrakt på 500.000, for de ber oss ofte skissere fulle løsninger. Fordi det er mange fordekte offentlige anbudsprosesser, bruker vi først kontaktnettet vårt på å etablere om konkurransen er fingert. Hvis pris teller mer enn 30 prosent, byr vi ikke, sier Geelmuyden til avisen.– Offentlige innkjøpere har ofte lite forståelse og respekt for at tilbyder kan tilføre kunnskap. Å delta i en anbudsrunde er ofte som å delta i en skjønnhetskonkurranse hvor dommerne er blinde og svaksynte, sier han.Den frittalende PR-mannen sier også at hvis Franz Kafka vært i live, hadde han skrevet «Prosessen 2» med handling fra norske offentlige anbudsprosesser