Storselskapene vil heller ha pengene i banken

Til tross for rekordlave renter ruger de store selskapene på pengene.

Publisert 16. sep. 2014 kl. 06.58
Oppdatert 16. sep. 2014 klokken 07.15
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 173 ord
Foto: Scanpix
Europeiske selskaper tviholder på kontantene, og er meget forsiktige med å investere i ny virksomhet og nye prosjekter, skriver DN, og viser til en ny undersøkelse utført av Deloitte i London.Europeiske selskaper har økt kontantbeholdningen med 50 milliarder euro det siste året, ifølge Financial TimesUndersøkelsen viser at de 1200 selskapene som inngår i Bloombergs indeks for Europa, Midtøsten og Afrika (Emea) i dag har over 47 milliarder euro, tilsvarende rundt 390 milliarder kroner, mer i banken enn for ett år siden.Daimlers samlede likvider var for eksempel på 9,3 milliarder euro ved utgangen av 2013, sammenlignet med 1 milliard euro ved utgangen av 2008.– Å holde på kontanter i stedet for å investere er en radikal endring siden finanskrisen, og det er en utvikling som ser ut til å fortsette, sier Chris Gentle, leder for Emea-forskning hos Deloitte til avisen Financial Times.Han sier også at sjefene i europeiske selskaper har vært i et veldig brutalt miljø siden finanskrisen startet.- For å være konkurransedyktig er det på tide at de gjenoppfrisker sine ambisjoner, sier han.