TV-kokkelering har gitt 78 millioner i underskudd

Tellus Works har skapt et norsk TV-eventyr med New Scandinavian Cooking. Likevel går selskapet med dundrende underskudd.

Næringsliv

- Driften har vært for dårlig i for mange år. Jeg har bare vært her i 2013, og har tatt virksomheten ned fra et høyt nivå, sier adm. direktør Tor Andersen til Finansavisen.Tellus Works, som ble grunnlagt i 2001, står bak den internasjonale seersuksessen New Scandinavian Cooking med kokkene Andreas Viestad, Tina Nordström og Claus Meyer.Serien vises i cirka 100 land, deriblant på American Public Television (APT) og BBC, og har flere hundre millioner seere.I tillegg produserer selskapet TV 2-serier som Det norske måltid og Herlige hjem.Likevel har selskapet tapt 78 millioner kroner, bare de tre siste årene. Ved årsskiftet var aksjekapitalen tapt, og selskapet stod oppført med 72,3 millioner kroner i negativ bokført egenkapital, skriver Finansavisen.Andersen, som kom inn for snart to år siden, mener selskapet er på riktig vei, og viser til at underskuddet i fjor på 8 millioner kroner, er langt lavere enn de to foregående årene.- Da jeg påtok meg oppdraget som selskapets leder fikk jeg to hovedoppgaver. Det var å få selskapets drift i balanse, og å jobbe frem et bredere eierskap. Dette har vi jobbet med, sier han og fortsetter:- Vi er på god vei til å nå målene om å tjene penger. Resultatet er dramatisk forbedret, og vi har omsatt mer hittil i år, enn det vi gjorde i hele fjor.Les hele saken i mandagens utgave av Finansavisen!