– Våpenhvilen i Ukraina er brutt

Våpenhvilen mellom Ukraina og de prorussiske styrkene er brutt. Det høres kraftige eksplosjoner ved havnebyen Mariupol sør i Ukraina lørdag kveld, melder TV 2.

Næringsliv

– Det er store eksplosjoner, trolig fra artilleri, ved havnebyen Mariupol lørdag kveld. Det kan også være ukrainske stillinger, plassert øst for Mariupol, som skuter tilbake. Uansett er våpenhvilen brutt, sier TV 2 -journalist Øystein Bogen, som befinner seg i byen.– Håpet om fred er kraftig torpedert, sier han videre.Kilder sier til Sky News at det er hørt eksplosjoner øst for havnebyen lørdag kveld. BBCs korrespondent på stedet melder om heftig granatild, som skal ha pågått siden 21 norsk tid lørdag.Våpenhvilen, som partene signerte i Minsk fredag, forbyr troppeforflyttinger.– Dette avtalepunktet er definitivt brutt. Begge parter har brutt avtalen. Vi har selv sett store ukrainske styrker som har forflyttet seg nordover mot Donetsk, sier Bogen.Etter en telefonsamtale mellom Russlands president Vladimir Putin og Ukrainas president Petro Porosjenko lørdag, forsikret de at våpenhvilen skulle opprettholdes og styrkes, til tross for at partene anklager hverandre for å ha tydd til våpen.Fram til lørdag kveld så det ut til at partene hadde lagt ned sine våpen. (©NTB)